Preskočiť na obsah
Domovská stránka » Aktuality a články » Usmernenie o prepojených vozidlách

Usmernenie o prepojených vozidlách

  • 16/03/202106/11/2021

Európsky výbor pre ochranu osobných údajov (EDPB – European Data Protection Board) dňa 09.03.2021 na svojom plenárnom zasadnutí prijal Usmernenie o prepojených vozidlách a aplikáciách týkajúcich sa mobility. V originály Guidelines 1/2020 on processing personal data in the context of connected vehicles and mobility related applications).

Usmernenie o prepojených vozidlách reflektuje veľký technologický pokrok v oblasti vybavenia automobilov a mobility. Moderné automobily využívajú technológie, ktoré môžu napr. nahrávať a vyhodnocovať údaje o návykoch vodiča súvisiacich s vedením automobilu, údaje o navštívených lokalitách, v niektorých prípadoch dokonca aj pulz vodiča a množstvo ďalších údajov vo vzťahu k vodičovi, pasažierovi alebo aj náhodných okoloidúcim.

Usmernenie obsahuje aj prípadové štúdie spracúvania osobných údajov, ku ktorému dochádza v súvislosti s využívaním vyššie načrtnutých technológií. Spomína napr. poskytovanie služieb tretími stranami, eCall systémy, štúdie o nehodovosti a lokalizácia automobilu po jeho krádeži.

Znenie usmernenia si môžete prečítať v anglickom jazyku tu: https://dataprotection.gov.sk/uoou/sites/default/files/guidelines_on_processing_personal_data_in_the_context_of_connected_vehicles_and_mobility_related_applications_0.pdf

Čo pre Vás môžeme urobiť?

Poskytujeme komplexné právne poradenstvo v oblasti ochrany osobných údajov, vrátane implementácie právnych predpisov na ochranu osobných údajov na mieru pre jednotlivých prevádzkovateľov, konzultácií, zastupovania v konaniach pred Úradom na ochranu osobných údajov a školení.

Prečítajte si aj ďalšie naše príspevky:

Ako podať návrh na vydanie platobného rozkazu?

Čo sú to neobvyklé obchodné operácie?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Nie je možné kopírovať obsah tejto stránky.