Preskočiť na obsah
Domovská stránka » Úrad na ochranu osobných údajov

Úrad na ochranu osobných údajov

[2022] Konanie o ochrane osobných údajov

  • 19/06/202219/06/2022

Konanie o ochrane osobných údajov upravuje § 99 a nasl. Zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej len „Zákon o ochrane osobných údajov“). Jeho účelom je zistiť, či došlo k porušeniu práv fyzických osôb pri spracúvaní ich osobných údajov. Alebo či došlo k porušeniu Zákona o ochrane osobných údajov alebo Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (ďalej len… Čítať viac »[2022] Konanie o ochrane osobných údajov

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2022

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil Plán kontrol na rok 2022. Plán kontrol na rok 2022 je rozdelený do dvoch častí. Jedna časť plánu kontrol na rok 2022 sa zameriava na súlad spracúvania osobných údajov s požiadavkami GDPR ako aj zákona o ochrane osobných údajov. Plán reaguje na riziká spojené so špecifickými spracovateľskými činnosťami alebo s využívaním nových technológií a postupov, najmä s procesmi spôsobilými významne zasiahnuť… Čítať viac »Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2022

Dánsky úrad riešil prípad neplatnosti súhlasu podľa GDPR

Dánsky úrad na ochranu osobných údajov 04. októbra 2021 vydal rozhodnutie týkajúce sa prevádzkovateľa zoznamky Dating.dk. Úrad zistil, že prevádzkovateľ nezískaval podľa GDPR platný súhlas na spracúvanie údajov. Prevádzkovateľ spracúval osobitnú kategóriu osobných údajov (citlivé osobné údaje) bez toho, aby spĺňal niektorú z výnimiek zo zákazu spracúvania osobitných kategórií osobných údajov a nevykonal adekvátne posúdenie vplyvu spracúvania na práva a… Čítať viac »Dánsky úrad riešil prípad neplatnosti súhlasu podľa GDPR

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2021

Úrad na ochranu osobných údajov na svojom webovom sídle zverejnil plán kontrol na rok 2021. Podľa zverejneného plánu má byť predmetom kontroly: Schengenské acquis Úrad na ochranu osobných údajov sa zameria hlavne na identifikáciu stavu spracúvania osobných údajov v informačných systémoch. Pôjde o informačné systémy, pomocou ktorých sa zabezpečuje praktické vykonávanie schengenského acquis najmä na území Slovenskej republiky a v… Čítať viac »Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2021

Nie je možné kopírovať obsah tejto stránky.