Domovská stránka » Aktuality a články » Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2021

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2021

Úrad na ochranu osobných údajov na svojom webovom sídle zverejnil plán kontrol na rok 2021. Podľa zverejneného plánu má byť predmetom kontroly:

  1. Schengenské acquis

Úrad na ochranu osobných údajov sa zameria hlavne na identifikáciu stavu spracúvania osobných údajov v informačných systémoch. Pôjde o informačné systémy, pomocou ktorých sa zabezpečuje praktické vykonávanie schengenského acquis najmä na území Slovenskej republiky a v priestoroch zastupiteľských úradov Slovenskej republiky.

V rámci tejto časti kontrol skontroluje Úrad na ochranu osobných údajov Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (Národná časť Vízového informačného systému) a Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (Národná časť Schengenského informačného systému, Automatizovaný európsky systém identifikácie odtlačkov prstov – Eurodac a Styčný úrad Slovenskej republiky (Europol))

2. Spracovateľské činnosti

Druhá časť kontrol sa zameria na súlad spracúvania osobných údajov s požiadavkami GDPR a zákona o ochrane osobných údajov. Kontroly sa majú zamerať hlavne na riziká spojené so špecifickými spracovateľskými činnosťami alebo s využívaním nových technológií a postupov. Predmetom kontroly budú napríklad spracovateľské činnosti Úradu verejného zdravotníctva a spracúvanie osobných údajov inými orgánmi štátnej správy. Taktiež bude kontrolované spracúvanie osobných údajov pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku (e-shopy).

Prečítajte si aj naše ďalšie príspevky:

Kontroly nastavenia cookies

Súdny dvor stanoví pravidlá náhrady škody podľa GDPR

Zmena zákona o ochrane osobných údajov

1 názor na “Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2021”

  1. Pingback: Kontroly nastavenia cookies - LIDAY - BAŠARYOVÁ & PARTNERS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *