Preskočiť na obsah
Domovská stránka » zákon o ochrane osobných údajov

zákon o ochrane osobných údajov

[2022] Konanie o ochrane osobných údajov

  • 19/06/202219/06/2022

Konanie o ochrane osobných údajov upravuje § 99 a nasl. Zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej len „Zákon o ochrane osobných údajov“). Jeho účelom je zistiť, či došlo k porušeniu práv fyzických osôb pri spracúvaní ich osobných údajov. Alebo či došlo k porušeniu Zákona o ochrane osobných údajov alebo Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (ďalej len… Čítať viac »[2022] Konanie o ochrane osobných údajov

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2022

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil Plán kontrol na rok 2022. Plán kontrol na rok 2022 je rozdelený do dvoch častí. Jedna časť plánu kontrol na rok 2022 sa zameriava na súlad spracúvania osobných údajov s požiadavkami GDPR ako aj zákona o ochrane osobných údajov. Plán reaguje na riziká spojené so špecifickými spracovateľskými činnosťami alebo s využívaním nových technológií a postupov, najmä s procesmi spôsobilými významne zasiahnuť… Čítať viac »Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil plán kontrol na rok 2022

Zmeny v spracúvaní osobných údajov zosnulých

Nedávno sme informovali o prebiehajúcom legislatívnom procese zmeny zákona o ochrane osobných údajov. Dnes, 20.10.2021 bola novela vyhlásená v Zbierke zákonov. Prečítajte si, v čom sa znenie novely nakoniec zmenilo oproti pôvodnému návrhu a aký to bude mať vplyv na spracúvanie osobných údajov zosnulých osôb. Novelou je zákon č. 373/2021 ktorým sa dopĺňa zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene… Čítať viac »Zmeny v spracúvaní osobných údajov zosnulých

Nie je možné kopírovať obsah tejto stránky.